Drie redenen waarom DTC interessant kan zijn voor uw organisatie

Het DTC model wordt steeds populairder onder fabrikanten, omdat het een aantal concurrentievoordelen biedt ten opzichte van de traditionele retail distributiekanalen. Hier zijn drie redenen waarom succesvolle bedrijven steeds vaker kiezen voor een direct-to-consumer e-commerce aanpak.

Winstgevendheid

Een van de grootste drijvende krachten achter de acceptatie van DTC e-commerce zijn hogere winstmarges. Door het verkoop- en distributieproces te stroomlijnen en rechtstreeks naar de consument te gaan, biedt het DTC model merken de mogelijkheid om inkomsten te behouden die anders naar ketenpartners zoals groothandelaren zouden gaan.

Voorraadbeheer

Een andere reden voor het succes van het DTC model is de verbeterde voorraadbeheersing die het verkopers biedt. In plaats van fysieke voorraadniveaus te handhaven op een fysieke locatie op basis van opgevoerde schattingen over vraagniveaus, kunnen e-commerce merken die rechtstreeks aan consumenten verkopen hun leveringsniveaus aanpassen op basis van inzichten uit verzamelde data.

Klantervaring

Een derde groot voordeel van het DTC model is dat het een betere ervaring voor klanten creëert. Klanten geven er de voorkeur aan rechtstreeks met merken te handelen, wanneer zij een unieke klantervaring bieden.

Daarnaast geloven consumenten dat het direct afnemen van een merk meer garantie biedt voor de authenticiteit van het product.

Tenslotte hebben consumenten meer vertrouwen in het ontvangen van betrouwbare klantondersteuning wanneer zij rechtstreeks bij merken afnemen. Door aan deze consumentenvoorkeuren te voldoen, bevordert het verkoopmodel van DTC een grotere klantentrouw, wat zich vertaalt in meer herhaal aankopen en referenties.