6 tips om toch je werk gedaan te krijgen als je even geen zin hebt om te werken

1.                Zoek uit waar je precies geen zin in hebt

Waarschijnlijk heb je geen zin om te werken omdat er iets is wat je moet doen, waar je tegenop ziet. Een afspraak, een analyse die eigenlijk wel echt heel moeilijk is, heel veel administratie wat saai is om te verwerken…etc etc.

Bedenk wat je moet doen, wat ervoor zorgt dat jij er geen zin in hebt.

En dat kunnen prima meerdere dingen zijn natuurlijk!

2.               Bedenk waar je wél zin in hebt

Als je ergens geen zin in hebt– bedenk je eens waarom jij dat waar je geen zin in hebt wél zou willen doen. Misschien heb je geen zin om die moeilijke analyse te maken, maar haal je er wel veel voldoening uit als de cijfers straks goed in kaart zijn gebracht en je interessante conclusies kunt trekken. Focus hierop, en niet op dat het zo moeilijk is.

3.               Stop met uitstellen als je geen zin hebt om te werken

‘Geen zin’ is vaak een smoes om iets uit te stellen. En daar wil je mee stoppen – want daar schiet je helemaal niets mee op. Bovendien ga je er alleen maar meer tegenop zien als je het blijft uitstellen.

4.               Maak een begin

Als je er geen zin in hebt is het moeilijkste vaak om er tóch mee te beginnen. Zorg dus dat je zo snel mogelijk dat obstakel overkomt. Het is veel makkelijker om door te gaan als je er eenmaal aan bezig bent.

  • Zet een wekker voor 10 minuten en neem jezelf voor om er in ieder geval die tijd voor te nemen. Bereid de afspraak waar je geen zin in hebt extra goed voor zodat de kans dat het een succes wordt groter is. En ga zo maar door.Bedenk hoe jij op de meest makkelijke manier een begin kunt maken met je taak en begin!

 

5.               Zet je 100% in

Als je geen zin hebt om te werken, is het makkelijk om het maar een beetje met de ‘franse slag’ te gaan doen. Om het net voldoende te doen.

Maar je bent tóch aan het werk. Waarom zou je er dan niet alles uithalen?
Je spendeert er toch je tijd aan – het is je werk. Dan is de beste manier om die tijd door te komen om je 100% in te zetten. Want dan behaal je de beste resultaten, kun je jezelf het meest ontwikkelen en haal je er ongetwijfeld ook de meeste voldoening uit.

Het maar een beetje half doen zorgt ervoor dat je aan het eind van de dag waarschijnlijk niet tevreden bent over wat je hebt gedaan – en dat gaat er echt niet voor zorgen dat je morgen dan meer zin hebt om aan de slag te gaan.

Doe juist je best, ook al heb je geen zin om te werken!

6.               Zorg dat je dingen gedaan krijgt

In het verlengde van je 100% inzetten – zorg dat je zoveel mogelijk gedaan krijgt op je werk. Want elke taak die je af kunt vinken is een kleine overwinning, die jou een goed en succesvol gevoel gaat geven. En die ervoor gaat zorgen dat je meer zin krijgt om ook de volgende taak aan te pakken.

(bron: Street Ahead)