“Succes is niet voor lafaards!”

Een update vanaf het front. Mijn laatste blog ging over “The Innovators Dilemma”. Ik heb toen reeds mijn volgende blog aangekondigd. Helaas moeten jullie hier nog even op wachten, maar midden februari hoop ik jullie opnieuw te verrassen! Toch wil ik jullie niet onthouden wat er de laatste tijd speelt en wat mij bezighoudt.

Na met “The Innovator’s Dilemma” te hebben geworsteld ben ik een volledig nieuw initiatief gestart. In dit kader ben ik nu erg druk bezig om de contouren van mijn nieuwe bedrijven conglomeraat te bouwen en in te vullen. De nieuwe consultancy boetiek Mabs4.0 vormt het hart van dit conglomeraat, de Heksenberg-Groep. Met mijn 10 top-collega’s, ieder met zijn eigen persoonlijk meesterschap, kennen we een vliegende start en zijn we weer op “oorlogssterkte”. Bij deze omvang van Mabs4.0 houden we het voorlopig. We focussen vooral op de uitvoering van vaste-prijs projecten. Deze projecten kan ik vanuit de Heksenberg-Groep prima voorfinancieren en er, waar nodig, ook garanties voor afgeven. Voor de bemensing van onze projecten maken we maximaal gebruik van “Staffing-on-Demand”.

Ook heb ik ondertussen vanuit de Heksenberg-groep in een aantal start-ups, die hun levensvatbaarheid al hebben bewezen, geïnvesteerd. Binnen de Heksenberg-groep beschikken we nu over een aantal zeer wendbare en slagvaardige sterk dienst en klant georiënteerde “autonomous, well-connected and well-networked afilliated companies” die elkaar maximaal versterken middels co-creatie. De consultancy expertise van Mabs4.0 fungeert hierbij als smeerolie tussen al deze bedrijven.
Momenteel werkt Mabs4.0 voor 12 klanten cq bedrijven en is betrokken bij de uitvoering van meer dan 30 (fixed price) projecten. Deze projecten zijn gerelateerd aan: strategy & boardroom consultancy (acquisitions), business strategy & information planning (business growth, continuity & transition) online marketing strategy (“the digital company”), big data (data visualization) and delivery-in-control (productivity & quality audits). Met deze opdrachten portefeuille zijn de Mabs4.0 kosten voor 2016 al meer dan gedekt!

We gaan in 2016 met de Heksenberg-Groep een omzet maken van 5 tot 6 ME. Ons doel is om in 2020 een omzet te realiseren tussen de 25 en 35 ME! De beste manier om deze ambitieuze doelen te realiseren is te acteren alsof je deze al gerealiseerd hebt!
We zijn er weer helemaal klaar voor, we hebben ons met visie, creativiteit, durf en doorzettingsvermogen aan “The Innovator’s Dilemma” ontworsteld. Dit alles onder mijn levensmotto: “Succes is niet voor lafaards!”